State-of-the-Art

Algemene kenmerken
Continue veranderingen in de medische praktijk dwingen software-ontwikkelaars tot voortdurende aanpassingen in de medische software. Dat geldt zowel voor de functionele als de technische eisen. Nieuwe technische mogelijkheden, zoals mobiele communicatie en internet, worden door verouderde ontwikkel-software niet optimaal ondersteund. De mogelijkheid tot implementatie van alle gewenste functies binnen de medische software vereist een nieuwe technische basis. Alleen state-of-the-art technologie biedt alle mogelijkheden die we tegenwoordig normaal vinden. Wij gebruiken deze technologie.

De makkelijke weg
Tegenwoordig draaien veel HIS’en op een server bij een Application Service Provider (ASP) zodat het beheer en onderhoud centraal kan worden uitgevoerd. Met een ASP proberen leveranciers tevens de levensduur van een systeem op te rekken, maar door de verouderde architectuur van veel systemen wordt innovatie steeds moeilijker. Wij vinden deze beperking zeer ongewenst. Daarom is voortborduren op een verouderd systeem niet onze visie. De visie van Cito Medical Systems werd gerealiseerd door gebruik te maken van de modernste techniek.

De beste weg (wel lastig)
Bij de applicaties die onderdeel zijn van de CitoRing, hebben wij alle systemen volledig nieuw ontwikkeld met de modernste internet-technologieën. Uiteraard gebruik makend van de kennis en ervaring die eerder is verkregen met wat we nu Cito Classic noemen. Onze nieuwe applicaties draaien op centrale webservers en communiceren via internet met uiteenlopende soorten computers (desktop, laptop, tablet) en smartphones.
Omdat in feite alleen schermafbeeldingen en interacties tussen de werkstations aan de applicatie op de server worden doorgegeven, zijn de werkstations geen kritische componenten meer die het proces op de server kunnen verstoren.

De andere voordelen van deze internet-technologie zijn zorgeloos gebruiksgemak, hoge bedrijfszekerheid en locatie-onafhankelijke toegankelijkheid (internet en een browser is voldoende).

Het gebruik van genoemde internet-technologie maakt de applicaties van de CitoRing toekomstgericht en toekomstbestendig.

Beveiliging gegevens
De toegang tot de gegevens is beveiligd met een zogenaamde twee-factor authenticatie. Als eerste is er een Login-naam met Wachtwoord. Als deze juist zijn ontvangt de gebruiker een SMS op zijn eigen mobile telefoon met een steeds wisselende TAN-code. Deze TAN-code geeft toegang tot CitoLive.
Deze twee-factor authenticatie leidt tot meer zekerheid over de identiteit van de patiënt die het portaal gebruikt, en daardoor tot een hoger betrouwbaarheidsniveau (zie ook NEN 7512).
NB: Tijdelijk worden deze TAN-codes niet per SMS, maar per mail verstrekt.

CitoRing Interface naar gemeenschappelijke database.
CitoLive en CitoKIS Geïntegreerd HIS en KIS als basis en backoffice.
CitoView en CitoView+ Patiëntportaal (standaarduitvoering en interactieve uitvoering).
CitoTeam Module voor het organiseren van zorgteams.
Menu